نقش ویتامین ها در رژیم غذایی در دوران کرونا
در این مقاله سعی بر آن شده است رژیم غذایی مناسب برای بیماران سرپایی کرونا و همچنین نقش ویتامین ها در رژیم غذایی در دوران کرونا بررسی گردد.
اهمیت ویتامین ها در این دوران از آن جهت است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد و در صورت ابتلا در بهبود آن نقش موثری خواهد داشت.
نوشیدن مایعات:
به طور کلی نوشیدن مایعات کافی، گامی مؤثر در کنترل بیماری است.
استفاده از آب، آبمیوه ها، چای و انواع سوپها همزمان با شروع علائم توصیه می شود هضم ترکیبات مایع نیاز به انرژی کمتری دارد، در نتیجه بدن انرژی کافی برای مقابله با بیماری را خواهد داشت.
مایعات به رقیق شدن ترشحات و دفع سموم کمک میکنند و باعث تسکین گلودرد میشود.
مصرف مایعات گرم فراوان نظیر آب جوشیده و چای کم رنگ توصیه می گردد.
ویتامین C:
از دیگر ترکیبات مهم در مقابله با این بیماری میتوان به دریافت کافی ریز مغذی های موثر در سیستم ایمنی از قبیل ویتامین C، ویتامین B6 ، E، D ، روی، منیزیم، سلنیم و امگا ۳ بویژه از منابع غذایی غنی از این ترکیبات اشاره کرد.
به عنوان نمونه سلولهای ایمنی غنی از ویتامین C بوده و در شرایط استرس دستیابی ویتامین C به سلولهای درگیر افزایش می یابد که خود توجیه کننده افزایش نیاز به ویتامین C در شرایط بیماری و التهاب است.
متخصصان معتقدند ویتامین C نقش مهمی را در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری کرونا عهده دار است.
۵ گروه غذایی:
رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه ۵ گروه غذایی شامل:
گروه نان و غلات با تاکید بر غلات و نان های سبوس دار، انواع جوانه ها و گروه میوه ها با تاکید بر مصرف انواع مختلف میوه ها، گروه سبزی ها با تاکید بر مصرف انواع آنها با رنگهای متفاوت و به ویژه خانواده کلم، گروه گوشت ها با تاکید بر تخم مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزها و گروه شیر و لبنیات با تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب.
صبحانه:
مصرف منظم وعدهای اصلی غذایی و میان وعده در طی روز با تاکید بر صرف صبحانه.
در وعده صبحانه از تخم مرغ، شیرکم چرب و پنیرکم چرب و کم نمک، نان و غلات سبوس دار و میوه و سبزی استفاده شود.
مصرف منظم صبحانه کامل در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.
پروتئین:
تامین پروتئین مورد نیاز روزانه بویژه از طریق تخم مرغ و گوشت سفید و حبوبات، مرغ و تخم مرغ منبع خوبی از عنصر روی بوده که کوفاکتور بسیاری از آنزیم های مهم و موثر در عملکرد غشای سلولی و موثر در پرولیفراسیون سلول ها می باشد.
به دلیل نقش ساختاری پروتئین ها در سیستم ایمنی، مصرف کافی و روزانه منابع پروتئین ها بسیار اهمیت دارد.
ویتامین D:
دریافت های توصیه شده از قبیل ویتامین D براساس پروتکل های ابلاغی برای گروه های سنی مختلف صورت گیرد.
ادامه مطلب در لینک زیر:
کلینیک دندانپزشکی فوق تخصص ایمپلنت پردیس ویتامین ,غذایی ,گروه ,مصرف ,تاکید ,سیستم ,رژیم غذایی ,سیستم ایمنی ,دوران کرونا ,مصرف انواع ,مصرف منظم ,تقویت سیستم ایمنی منبع
درباره این سایت